Dibawai Manuntun Drakor Imbah Itu Biniannya Diwik-wik Bakali-kali - Jurnalisia™

 • Jurnalisia™

  Mengusung Kearifan Lokal

  Jurnalisia™

  Sumber Data Cuaca: https://cuacalab.id

  Rabu, 16 Agustus 2023

  Dibawai Manuntun Drakor Imbah Itu Biniannya Diwik-wik Bakali-kali

  Tanah Bumbu,
  "Aku sayang lawan ikam, aku handak lawan ikam."

  Itu ujar lakiannya marayu biniannya sambilan tangan bahahar wan manggalagai 'pakakas' biniannya. Bujuk mambujuk lakiannya, kaputingannya lakiannya mamacul salawar sampai ke salawar dalam biniannya talului. Imbah itu lakiannya memasuk akan 'tarungnya' ai ke 'apam' biniannya.

  Gawian nang kaya badua laki bini itu digawi oleh kita sambat haja ngarannya Utuh Tarung alias MAP (20), warga Teluk Kepayang ke binian nang bangaran NP (16), masih sakulah anu ai, warga Desa Plajau Mulia Kecamatan Simpang Empat

  Kisahnya kaya ini ujar bubuhan Polisi; waktu hari Sabtu (05/08/23) sakira jam 12.00 WITeng, di Jl. Singosari Desa Bersujud Kecamatan Simpang Empat, si Utuh Tarung itu menyuruh si NP datang ke kos-nya ba'alasan gasan manuntun film drama Korea alias Drakor. 

  Pas suudah di kos si Utuh Tarung, si NP ini dibawai Utuh Tarung 'baituan' alias wik-wik sambil bujuk mambujuki si NP. Maka bakajadianlah, nang badua itu wik-wik salawas sakira 10 menit, wan baituan sampai 4 kali.

  Si NP jua mangaku sabalumannya jua sudah wik-wik jua wan Utuh Tarung sampai 4 kali pada Jumahat (28/07/23). 

  Maraga kejadian anaknya diwik-wik oleh Ituh Tarung itu kuwitan si NP kada terima balalu melapor akan ke Polisi. Pada Arba (16/08/23) sakira jam 14.00 WITeng Anggota Sat Reskrim Polsek Simpang Empat menangkap Utuh Tarung ini di intangan JL. Sampurna Desa Hidayah Makmur Kecamatan Simpang Empat. ©Jurnalisia™

  *Isi Berita Dalam Dialek Kuala

  Tidak ada komentar:

  Posting Komentar

  Komentarmu adalah gambaran isi kepalamu, maka diam lebih bijak daripada sok tahu.

  Beranda

  ... ...